one size fits all?

okt 4, 2022 | nieuwsbrieven

Afgelopen vrijdag was ik in Roermond, bekend (in mijn wereld alleszins) van twee dingen:

Een: ergens in de jaren ‘90 was het een keer het epicentrum van een ‘aardbeving’, zo eentje van het type waar ze in Japan eens heel hard mee moeten lachen, maar waar ik ‘s nachts in mijn bedje wel van wakker ben geworden,

En twee: van de McArthur-Glenn Designer outlet.

Ik laat Richter even voor wat het is en schakel meteen over naar Armani, want het was in Giorgio’s winkel in Roermond dat Mr. Italiano bijna een fashion meltdown had, want … niets. paste.

Wat startte als een vrolijk shoppinguitje veranderde al gauw in frustratie en een humeur dat pijlsnel richting het vriespunt evolueerde, want de jeans die werden gepast waren te lang (’en ik moet kleren vinden in een land waar alle mannen twee meter zijn?’), de pulls te smal (’amai, is dat voor 12-jarigen ofzo?’) en de memo ‘dat het nu echt wel herfst is’ was duidelijk nog niet gearriveerd in het shopping-dorp, getuige de vrolijke hawai zwemshorts en oranje poloshirts.

 

Interventie

Dat was mijn call om in te grijpen en mijn italiaanse donderwolk op wieltjes in de richting van de winkel van een andere meneer te loodsen. Eentje die zó veel vergevender is voor pastaliefhebbers dan zijn Italiaanse collega’s – oh, ironie: Mr. Boss.

Bij Hugo was het één groot shoppingfestijn – crisis afgewend! Jeans, t-shirts en jassen werden gepast met zoveel enthousiasme dat het richting de kassa moeilijk kiezen werd tussen wie er mee mocht en wie er terug in het rek moest, wachtend op een ander baasje.

Het was een mooie buit, die niet in het minste te danken was aan mijn suggestie om iets anders te proberen. Het leven is nu eenmaal geen one size fits all, dus het is kwestie van te weten wat er goed bij jou past en wat niet.

 

Ken je stijl

En pssst … net zoals ik Mr. Italiano uitstekend kan helpen met zijn beste fit te vinden, kan ik dat ook voor jou, maar dan met een perfecte match in wijn.

Want net zoals niet elk merk bij jouw lichaamstype past, is ook niet elke wijnstijl een goeie match voor jouw smaak.

Ik wil je dus heel graag doen ontdekken welke witte wijn(stijl) jouw Hugo aka jouw perfecte match is. In een van de live workshops kan je makkelijk ontdekken welke wijn jou op het lijf geschreven is.

En hoe jij voortaan metéén naar de juiste wijn grijpt in plaats van eerst 10 minuten te staan draaien in de wijnafdeling van je plaatselijke supermarkt. You can thank me later.

Geïnteresseerd in een workshop? Bekijk nu het aanbod workshops die ik binnenkort organiseer.

meer nieuwsbrieven

The most wonderful time of the year

“Last Christmas, I gave you my heart …”​ Ik heb een vriendin die in de loop van oktober al in de startblokken staat om haar kerstboom op te tuigen en ik verdenk haar er ook van een belangrijk aandeel te hebben in de royalties van Mariah Carey - you know who you are!...

één passionele middag

"Jazz is de taal van de liefde! L'amore!" riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide. Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet...

Gekoelde rode wijn

Pierre. Brice. Nicolas. De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven. En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken....

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...

Goed geconserveerd

“van 1972”, zei ik.“Amai, die is goed geconserveerd, hè?” zij weer. ​Voor ik word beticht van het objectiveren van mannelijk schoon, het ging hier niet over Mr. Italiano, maar wel over zijn nieuwste boy toy: een Fiat cinquecento. Cabrio.   Rechtstreeks uit...