one size fits all?

okt 4, 2022 | nieuwsbrieven

Afgelopen vrijdag was ik in Roermond, bekend (in mijn wereld alleszins) van twee dingen:

Een: ergens in de jaren ‘90 was het een keer het epicentrum van een ‘aardbeving’, zo eentje van het type waar ze in Japan eens heel hard mee moeten lachen, maar waar ik ‘s nachts in mijn bedje wel van wakker ben geworden,

En twee: van de McArthur-Glenn Designer outlet.

Ik laat Richter even voor wat het is en schakel meteen over naar Armani, want het was in Giorgio’s winkel in Roermond dat Mr. Italiano bijna een fashion meltdown had, want … niets. paste.

Wat startte als een vrolijk shoppinguitje veranderde al gauw in frustratie en een humeur dat pijlsnel richting het vriespunt evolueerde, want de jeans die werden gepast waren te lang (’en ik moet kleren vinden in een land waar alle mannen twee meter zijn?’), de pulls te smal (’amai, is dat voor 12-jarigen ofzo?’) en de memo ‘dat het nu echt wel herfst is’ was duidelijk nog niet gearriveerd in het shopping-dorp, getuige de vrolijke hawai zwemshorts en oranje poloshirts.

 

Interventie

Dat was mijn call om in te grijpen en mijn italiaanse donderwolk op wieltjes in de richting van de winkel van een andere meneer te loodsen. Eentje die zó veel vergevender is voor pastaliefhebbers dan zijn Italiaanse collega’s – oh, ironie: Mr. Boss.

Bij Hugo was het één groot shoppingfestijn – crisis afgewend! Jeans, t-shirts en jassen werden gepast met zoveel enthousiasme dat het richting de kassa moeilijk kiezen werd tussen wie er mee mocht en wie er terug in het rek moest, wachtend op een ander baasje.

Het was een mooie buit, die niet in het minste te danken was aan mijn suggestie om iets anders te proberen. Het leven is nu eenmaal geen one size fits all, dus het is kwestie van te weten wat er goed bij jou past en wat niet.

 

Ken je stijl

En pssst … net zoals ik Mr. Italiano uitstekend kan helpen met zijn beste fit te vinden, kan ik dat ook voor jou, maar dan met een perfecte match in wijn.

Want net zoals niet elk merk bij jouw lichaamstype past, is ook niet elke wijnstijl een goeie match voor jouw smaak.

Ik wil je dus heel graag doen ontdekken welke witte wijn(stijl) jouw Hugo aka jouw perfecte match is. In een van de live workshops kan je makkelijk ontdekken welke wijn jou op het lijf geschreven is.

En hoe jij voortaan metéén naar de juiste wijn grijpt in plaats van eerst 10 minuten te staan draaien in de wijnafdeling van je plaatselijke supermarkt. You can thank me later.

Geïnteresseerd in een workshop? Bekijk nu het aanbod workshops die ik binnenkort organiseer.

meer nieuwsbrieven

vrouwen drinken te weinig

nee nee nee, ik bedoel daarmee niet dat vrouwen te weinig alcohol drinken. Statistieken beweren het tegendeel. En ik wil hier al helemaal niet aanzetten tot overmatig drankmisbruik. Maar ik klim, ter gelegenheid van internationale vrouwendag, graag nog eens op mijn...

een speciale gelegenheid

ken je dat? Je hebt een nieuwe cashmere trui of een nogal delicate jurk gekocht (tegen beter weten in) en je betrapt jezelf erop dat je je nieuwe aanwinst niet durft aandoen. Niet omdat je bang bent dat de kat haar klauwen erin zal zetten of dat je meteen de eerste...

een om mee te slapen

“Wie is jouw favoriete filmacteur?” vroeg het nieuwe lief van vriendin P. van in de passagierszetel aan mij.   Meteen kortsluiting.En veel vragen. In welke categorie? Spreken we dan favoriet aller tijden? Of de beau du jour? Amerikaans of Europees? Blockbuster of...

op de zwarte lijst

Karola’s Kitchen en een snufje Ottolenghi. Zie daar de ingrediënten van ons weekmenu tijdens de werkweek met mijn business besties die ik twee weken geleden had. Koken voor een groep mensen is vaak geen sinecure (vegetarisch, vegan, glutenvrij, lactose proof, raw,...

scène in het sterrenrestaurant

Of ik hem kon helpen, vroeg ik vriendelijk.Met angstige blik keek hij de winkel rond, op zoek naar iets bekend. Iets veilig. Iets betrouwbaar. Want allicht leek ik in zijn ogen onvoldoende betrouwbaar om hem degelijk wijnadvies te geven. Dat hij het niet zeker wist,...

geen genoegen met middelmatige wijn

“Is mijn gat niet te dik in deze broek?” vroeg ik me af terwijl ik in het pashokje van de COS stond. Absoluut, maar ik heb ze toch gekocht. Een magentaroze, ribfluwelen broek met brede pijpen. Meteen mijn eerste soldeke van het jaar - 60% korting, meteen inpakken...

heb je even voor mij?

Een ex zei ooit ‘timing is everything’. Dat zijn timing niet helemaal gelijk liep met de mijne is weer een ander verhaal dat ons te ver zou brengen, maar wat die timing betreft, had hij wel gelijk. Je kunt dingen nog zo zorgvuldig plannen, soms is je timing gewoon...