Claire met fles wijn

Ciao, ik ben Claire

Zot van wijn, Italië en de eighties!
Voorlopig woon ik nog in Antwerpen, samen met Mr. Italiano en twee poezen Jules en Puck. Voorlopig, want mijn droom is om ooit voorgoed in Italië te gaan wonen.

Ik ben 46, werkte een groot deel van mijn carrière als art director en branding designer, maar focus me nu helemaal op mijn grote liefde: wijn!

Zo’n twintig jaar geleden stond ik op precies dezelfde plek als jij nu. Gefrustreerd. Omdat het me ontbrak aan kennis en terminologie om echte goeie wijn te vinden. Maar ik weigerde genoegen te nemen met middelmatige wijn. Dus ik ging op zoek naar houvast, naar een praktisch systeem waar ik op kon vertrouwen.

In de cursussen die ik volgde kwam ik vaak overbodige informatie tegen en werd er over wijn gesproken in moeilijke woorden. Bovendien is wijn nog té vaak het domein van overwegend mannen.

Mijn missie?
Zoveel mogelijk vrouwen een essentiële basiskennis in wijn meegeven. Om niet langer genoegen te hoeven nemen met middelmatige wijn, maar hun recht op echt goede wijn op te eisen. Een wijnrevolutie, zo je wil.

Wil jij graag tanken uit mijn jaren professionele ervaring als wine consultant en ook je wijnkennis een stevige upgrade geven?

Schrijf je dan nu in voor een van de workshops of download een van mijn online tools!

icoon druivelaar

ontdek

Of je nu een live workshop volgt of een van de online tools downloadt, de sleutel zit ‘m in het ontdekken van aroma’s en druiven. Dé beste manier om jouw smaakprofiel te leren kennen.

icon boekje met wijnglas op

leer

Aan de hand van concrete voorbeelden, duidelijk lesmateriaal en wijnkennis in mensentaal, bouw je essentiële wijnkennis op die je meteen in de praktijk kunt omzetten.

icon 2 wijnglazen die toasten

relax

Ik doe niet moeilijk, hoogdravend of snobistisch over wijn. Het belangrijkste is dat jij op een leuke manier over wijn bijleert. In fijn gezelschap of in het comfort van je luie zetel.

Lezen over wijn

Waarom zou je voor mij kiezen?

Ik werkte 5 jaar als consultant in de wijnsector en ben ook nu nog geregeld achter de proeftafel te vinden. Bovendien ben ik WSET (Wine & Spirits Education Trust) gecertificeerd en via Belghissima wil ik die kennis graag met jou delen. Je bent dus aan het juiste adres!

Claire die haar schouders ophaalt