één passionele middag

jul 12, 2023 | nieuwsbrieven

“Jazz is de taal van de liefde! L’amore!”
riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide.

Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet vermoeden. De zeventig al een tijdje gepasseerd, maar daarom niet minder charmant of gevaarlijk dan in zijn gloriedagen.

 

Passie

Ik leerde Mario de avond voordien kennen tijdens een feestje bij vrienden thuis in Piemonte waar hij de aandacht trok omdat hij op een gegeven moment met veel pathos op zijn borst sloeg en het met luide stem had over zijn ‘cuore italiano‘. Er was niks mis met zijn hart, dat wist Mario’s cardioloog – mediterranean paradox en al – maar de man bleek gewoon heel erg gepassioneerd.

Want wat wilde het toeval? Signore Scrimaglio bleek wijnmaker en dat treft, want ik wil ook wel eens een glaasje drinken. Toen Mario ter ore kwam dat ik bovendien ook professioneel actief was in de wijnsector, werd ik prompt uitgenodigd voor een lunch in het plaatselijke wijnrestaurant.

En zo kwam het dat Mario en ik rond lunchtijd over Italiaanse wegen scheurden, Stan Getz op de sfeervolle achtergrond.

 

Goeie smaak

3 uur later kon ik niet anders dan vaststellen dat Mario niet teleur stelde. Of beter nog, Mario’s wijnen. Dat lag volledig in de lijn van de verwachting, want Mario’s fierheid beperkte zich niet tot zijn met veel smaak uitgekozen linnen pak. Hij viel nog liever dood dan dat je hem zou betrappen op een snel gemaakte ‘wham-bam-thank-you-mam-wijn’.

Nee, Mario’s wijnen zijn al even premium als zijn smaak in muziek of Italiaanse designerpakken. Maar wàt maakt een wijn nu al dan niet premium? En wat onderscheidt een topwijn van een slobberwijntje? Luister nu naar de nieuwste aflevering van Blind geproefd en je komt er alles over te weten.

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

The most wonderful time of the year

“Last Christmas, I gave you my heart …”​ Ik heb een vriendin die in de loop van oktober al in de startblokken staat om haar kerstboom op te tuigen en ik verdenk haar er ook van een belangrijk aandeel te hebben in de royalties van Mariah Carey - you know who you are!...

Gekoelde rode wijn

Pierre. Brice. Nicolas. De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven. En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken....

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...

Goed geconserveerd

“van 1972”, zei ik.“Amai, die is goed geconserveerd, hè?” zij weer. ​Voor ik word beticht van het objectiveren van mannelijk schoon, het ging hier niet over Mr. Italiano, maar wel over zijn nieuwste boy toy: een Fiat cinquecento. Cabrio.   Rechtstreeks uit...

Volledig budget erdoor

een designer sakosj of ne Range Rover Daarover ging het vanmorgen in de mastermind call die ik maandelijks heb met mijn business besties. Even voor de duidelijkheid, ‘t ging niet over wat we graag wilden voor onze verjaardag, maar wel wat sommige ondernemers...