Gekoelde rode wijn

jul 11, 2023 | nieuwsbrieven

Pierre. Brice. Nicolas.

De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven.

En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken. Dat gaat zo wanneer je 11 bent.

Later kregen we een upgrade en ruilden mijn ouders het Franse kiezelstrandje in voor vakanties aan een Toscaans zwembad. Dat leest wel zo comfortabel. What can I say, I’m built for comfort.

Lezen. Zwemmen. Slapen. Eten. Repeat.

 

Italiaanse wijn … eh, Coca-Cola

Tenminste, zolang mijn vader zijn ‘groene Michelin-gids’ met rust kon laten, want in dàt geval hing ik eraan voor een dag musea, Etruskische graftombes en archeologische sites. En de dag was niet compleet zonder nog nèt dat ene kerkje in het hol van Pluto mee te pikken. Vaut le détour.

Gelukkig dreef hij het niet helemààl op de spits en werd het ‘s avonds goed gemaakt met een dineetje ‘al fresco’ in onze agriturismo of in een of ander goed restaurant in een pittoresk dorpje nabij. Tja, dat levensgenieten, ik heb het niet van vreemden.

En hoewel ik toen nog geen wijn dronk, maar daarentegen volledig in de ban was van hoe goéd en hoe ànders die Italiaanse Coca-Cola wel niet smaakte – for real! – werd daar het zaadje geplant voor mijn liefde voor lange zomeravonden met familie en vrienden.

30 graden. aardappelsla. ribbetjes op de BBQ. Wat is er dan heerlijker dan een lichte rode zomerwijn, lichtjes gekoeld, condens op de fles, …

 

Wacht, wat? Rode wijn? Gekoeld?

Ja, ze komen het je niet vertellen, maar je kunt rode wijn wel degelijk koelen! En wèlke rode wijn dan wel de perfecte match is voor jouw vakantieavonden, dàt kom je te weten in ‘Summer Sips’, het frisse werkboek boordevol zomerse wijntips.

Check nu het werkboek ‘Summer Sips’ in mijn digitale aanbod.

Steek die BBQ al maar aan!

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

The most wonderful time of the year

“Last Christmas, I gave you my heart …”​ Ik heb een vriendin die in de loop van oktober al in de startblokken staat om haar kerstboom op te tuigen en ik verdenk haar er ook van een belangrijk aandeel te hebben in de royalties van Mariah Carey - you know who you are!...

één passionele middag

"Jazz is de taal van de liefde! L'amore!" riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide. Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet...

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...

Goed geconserveerd

“van 1972”, zei ik.“Amai, die is goed geconserveerd, hè?” zij weer. ​Voor ik word beticht van het objectiveren van mannelijk schoon, het ging hier niet over Mr. Italiano, maar wel over zijn nieuwste boy toy: een Fiat cinquecento. Cabrio.   Rechtstreeks uit...

Volledig budget erdoor

een designer sakosj of ne Range Rover Daarover ging het vanmorgen in de mastermind call die ik maandelijks heb met mijn business besties. Even voor de duidelijkheid, ‘t ging niet over wat we graag wilden voor onze verjaardag, maar wel wat sommige ondernemers...