The most wonderful time of the year

jul 18, 2023 | nieuwsbrieven

“Last Christmas, I gave you my heart …”

Ik heb een vriendin die in de loop van oktober al in de startblokken staat om haar kerstboom op te tuigen en ik verdenk haar er ook van een belangrijk aandeel te hebben in de royalties van Mariah Carey – you know who you are!

Oké, los van een levenslange adoratie voor George Michael, wat bezielt me om temidden van hittegolven al aan Kerstmis te denken?

Ik hoor het je al denken: “nu is ze echt van ’t padje af!”.

Sowieso ben ik minder #kampkerstmis, ondanks dat ik mid december geboren ben – néé, ik vind dat niet gezellig en nee, ik hààt winter en kou en alles dat daarbij hoort. Geef mij maar 30°C het hele jaar door. Heerlijk!

kerstspecial

Anyhow, niet dat ik grote vakantieplannen heb deze zomer, maar ik doe het wel wat rustiger aan tijdens de zomermaanden en dat betekent ook wat ruimte voor dingen die er anders niet van komen. Een winterspecial, bijvoorbeeld. Dus ik ben dezer dagen bezig met de herwerking van de kerstspecial voor de maand december. Als je me al een tijdje volgt, viel die eind vorig jaar misschien ook al in je mailbox.

Zo niet, dan krijg je dit jaar een herkansing! Niet iets om je nu al druk over te maken – je hoort op tijd en stond wanneer het zover is.

 

Brol-in-box

Maar first things first: zomertijd.
It’s the most wonderful time of the year!

De festivals. De BBQ’s. Onverwachte ontmoetingen en al evenveel uitnodigingen. Een potentieel straf verhaal dat loert om elke hoek. Het ideale moment om een glas te delen met vrienden van vroeger en vrienden die je 5 minuten geleden hebt leren kennen.

Zo was pas ik nog uitgenodigd op een grote verjaardags-picnic in het Brusselse Parc Cinquantenaire, samen met een hoop andere mensen van wie ik velen nog nooit eerder had ontmoet.
Het idee was simpel: iedereen bracht wat eten en een flesje mee.
Dàt hoef je mij geen twee keer te zeggen.

Dus ik naar daar met mijn (al zeg ik het zelf) excellente zomerwijnen, temidden van alle BIB’kes (cfr. bag-in-box aka een vatje wijn), en was ìk blij dat ik ‘mijn’ wijn bij had 🙄 want boy, oh boy, wat een cr*p dat daar weer de revue passeerde.

 

Château migraine

Want laten we ‘t dààr eens over hebben. Over waarom we tijdens de kerstperiode onze hand niet omdraaien voor een fles Bordeaux van 30 euro, maar dat we voor een BBQ of pic-nic zonder probleem genoegen nemen met een ‘Château Migraine’?

Alsof onze smaakpapillen enkel aan staan tijdens de maand december en dat het de rest van het jaar allemaal niet zo nauw luistert. What’s up with that?


Wel, net dààrom creëerde ik Summer Sips, mijn digitale werkboek boordevol ideale BBQ & zomerwijnen die jou en je smaakpapillen niét teleurstellen en waarmee je niet in affronten valt.​

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

één passionele middag

"Jazz is de taal van de liefde! L'amore!" riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide. Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet...

Gekoelde rode wijn

Pierre. Brice. Nicolas. De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven. En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken....

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...

Goed geconserveerd

“van 1972”, zei ik.“Amai, die is goed geconserveerd, hè?” zij weer. ​Voor ik word beticht van het objectiveren van mannelijk schoon, het ging hier niet over Mr. Italiano, maar wel over zijn nieuwste boy toy: een Fiat cinquecento. Cabrio.   Rechtstreeks uit...

Volledig budget erdoor

een designer sakosj of ne Range Rover Daarover ging het vanmorgen in de mastermind call die ik maandelijks heb met mijn business besties. Even voor de duidelijkheid, ‘t ging niet over wat we graag wilden voor onze verjaardag, maar wel wat sommige ondernemers...