Chardonnay met chips

jul 29, 2023 | nieuwsbrieven

Great minds think alike.
Of toch ongeveer.

Nadat ik al weken vruchteloos op zoek was naar de ideale gevlochten handtas/strandtas, kwam ik erachter dat de tas die ik in mijn hoofd had ook effectief bestond. Tot zover het goeie nieuws. Minder tof: de designafdeling van Prada dacht er hetzelfde over en lanceerde ze promt als nieuwe it bag voor SS2023. Voor een luttele € 1500 is de Crochet Tote Bag de jouwe.

witte gehaakte Prada zomertas uit de zomercollectie van 2023
Nu, je weet het of je weet het niet, maar ik ben een sucker voor Prada handtassen. Maar dit gaat ook mij net een brug te ver. Ik stop mijn factor 50+ en badhanddoek dan wel in een minder fashionable exemplaar. Of in een boodschappentas van de Albert Heijn. See if I care.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben totally in love, maar wat ik zeker niét ga doen, is een fake Prada knock-off bestellen bij een of andere Etsy shop in Turkije – daar haken ze blijkbaar graag. Want ze lijken op het eerste gezicht misschien hetzelfde, maar ik val nog liever dood dan dat ik met fake designer spul rond ga lopen. ‘t Is the real deal of ‘t is niks.

 

Chardonnay met houtchips

Hetzelfde met wijn die iets probeert te zijn dat het niet is. Ik drink nog liever een Almdudler dan dat ik Australische Chardonnay ga drinken die in een vat met houtchips heeft liggen weken.

Want weet je, [insert name], goeie dingen komen niet met short cuts. Die hebben tijd nodig. Goeie ingrediënten, goeie materialen, vakmanschap en engagement. Om die reden ben ik ook enthousiast ambassadeur van slow food en slow wine – dat laatste is niet echt een term, dat vind ik hier nu gewoon ter plekke uit, maar het zou zo maar even kunnen.

 

Zomerwijn

En om dezelfde reden ga ik altijd op zoek naar kwaliteit. Of het nu gaat over restaurants of handtassen of wijn. Ook bij een casual BBQ of tuinfeest wil ik een degelijke, goed gemaakte wijn. Want het is niet omdat het zomer is, dat ik die knop plotseling om kàn en wil omdraaien en bereid ben om Château Migraine, of (in het beste geval) banale wijn te drinken.

Moet dat dan meteen dure Bordeaux of Bourgogne zijn? God, no! Liefst niet, eigenlijk. Wat ik dan wél graag drink tijdens de zomermaanden, dat deel ik graag met je in Summer Sips, het werkboek rond zomer- en barbecuewijnen dat ik speciaal voor je samenstelde, inclusief private podcast en coole flowchart.

Je vindt het werkboek in mijn digitale wijnaanbod.

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd
meer nieuwsbrieven

één passionele middag

"Jazz is de taal van de liefde! L'amore!" riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide. Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet...

Gekoelde rode wijn

Pierre. Brice. Nicolas. De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven. En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken....

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...

Goed geconserveerd

“van 1972”, zei ik.“Amai, die is goed geconserveerd, hè?” zij weer. ​Voor ik word beticht van het objectiveren van mannelijk schoon, het ging hier niet over Mr. Italiano, maar wel over zijn nieuwste boy toy: een Fiat cinquecento. Cabrio.   Rechtstreeks uit...

Volledig budget erdoor

een designer sakosj of ne Range Rover Daarover ging het vanmorgen in de mastermind call die ik maandelijks heb met mijn business besties. Even voor de duidelijkheid, ‘t ging niet over wat we graag wilden voor onze verjaardag, maar wel wat sommige ondernemers...