wijndegustaties

Workshops

Een workshop volgen in een klein groepje?
Ik plan geregeld een thema-workshop in op een toffe locatie. Check nu de data en de aankomende thema’s en schrijf je in voor een avondje instant wijnkennis.

Essentiële wijnkennis opdoen
in één enkele workshop

Je wilt graag iets bijleren over een specifiek wijnthema, maar hebt geen zin om daarvoor een volledige opleiding of wijncursus te volgen? Of je wilt nu eindelijk wel eens weten welk smaakprofiel je hebt en hoe dat heet (zodat je voortaan gewoon kunt vragen wat je graag drinkt)?

Jij bent niet alleen. In slechts één sessie van ongeveer 3 uur duiken we meteen in het thema waar jij iets over bij wil leren. Witte wijn, rode wijn, Italiaanse wijn, feestwijnen, … elke workshop heeft één duidelijk thema waar jij na afloop een hoop over hebt bijgeleerd.

Wat als …

je perfect zou weten welke druiven of wijnregio’s je lekker vindt en – misschien nog wel belangrijker – hoe die heten (want dat is superhandig als je wijn wil bestellen of wil kopen) …

en zoveel over wijn zou weten dat je daarmee ook het zelfvertrouwen zou hebben om met een gerust hart wijn te kiezen en te kopen?

een flinke basis aan wijnkennis in slechts één sessie je meteen zou helpen om in de praktijk betere wijn te kunnen kiezen?

je zelf wijn zou kunnen kiezen, zonder daarbij afhankelijk te hoeven zijn van anderen?

twijfelen over welke wijn bij welk gerecht past voorgoed verleden tijd zou zijn?

Wijn workshops op locatie

Wil jij, samen met een groep vriendinnen of collega’s, op een leuke manier bijleren over wijn? Dan kan dat gewoon bij jou thuis of op een locatie naar jouw keuze.

Je kiest zelf het thema of we bepalen samen waar jij die avond meer over te weten wil komen.

 

Boek hier je wijnworkshop

Praktische details

duur: ca. 3 uur (start tussen 18:30 – 19:30u)

groep van ca. 10 personen (min. 5 – max. 12 personen)

wijn vanaf € 100 (in onderling overleg, afhankelijk van het thema)

kilometervergoeding naar de locatie van je keuze: € 0,35 / km (retour Berchem – locatie – Berchem)

didactisch materiaal (prints): € 30

mogelijkheid glazenservice 3 glazen per persoon (indien nodig): € 30 extra

prijzen excl. btw 21%

Workshop: € 297

(excl. wijnen, verplaatsing en didactisch materiaal – prijzen excl. btw 21%)

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Close-up fles witte wijn

Voor iedereen die van een goed glas wijn houdt, maar niet precies weet welke druiven en/of stijlen van wijn nu juist diegene zijn waar ze van houdt …

… of voor wie wél iets wil bijleren over een specifiek thema in wijn, maar daarvoor niet per sé een weken- of maandenlang engagement wil aangaan.

En op een ongedwongen en relaxte manier iets over wijn wil bijleren, zonder moeilijk vakjargon of teveel technische shizzle.

Of voor wie een gezellig avondje uit wil in het gezelschap van andere gelijkgestemde dames. De workshop is bewust in kleine groepjes zodat je in alle rust en comfort jouw smaakprofiel kunt verkennen.

Dit kun je verwachten

Een 3-uur durende wijnproeverij met waarbij we een 6 à 8-tal witte wijnen proeven en je een hoop relevante kennis opdoet over een thema naar jouw keuze.

Achteraf kun je betere keuzes maken in wijn en zul je automatisch ook betere wijn herkennen. Je leert bovendien je eigen smaakprofiel kennen en weet daardoor ook welke wijnen je wel en niet lekker vindt.

Jij bepaalt zelf het thema van de workshop. Of dat nu een eerste introductie is of net heel specifiek, het kan allemaal. Denk aan bijvoorbeeld enkel witte wijn of rood, feestwijnen, wijnen uit een specifiek land, een enkele druivensoort of specifieke wijnregio.

Tijdens een voorbereidend gesprek bepalen we samen waar rond we tijdens jouw wijn workshop gaan werken.

Data & thema’s workshops bij belghissima

Binnenkort kan je ook bij mij terecht op mijn eigen vaste locatie in Antwerpen Zuid. Voorlopig zijn de data van de eerstvolgende workshops nog niet bekend, maar van zodra ik weet waar en wanneer, lees je ’t hier meteen!

Om zeker niets te missen, kun je hier je naam en e-mailadres achterlaten op mijn mailinglijst en dan hoor jij het als eerste wanneer het zover is.

Jouw resultaat

bewustere keuzes maken en niet afhangen van toevalstreffers, omdat je weet waar je jezelf aan kunt verwachten

een flinke kwaliteitsupgrade dankzij betere wijn

een betere prijs/kwaliteit herkennen en dus meer waar voor je geld krijgen

meer zelfvertrouwen door een goeie basiskennis en de juiste terminologie

volledig onafhankelijk zijn van anderen om goede wijn te kunnen kiezen en drinken

basiskennis om over wijn (mee) te praten en je eigen smaak te kunnen beschrijven

vrouw met glas wijn in haar hand

Wat anderen zeggen over de workshops

“Je brengt het op een heel fijne en toegankelijke manier zonder dat ik overladen werd door vakjargon.”

“Ik hou van jou no-nonsense stijl en dat je geen dure, sjieke woorden gebruikt als het over wijn gaat.”

“Je gaf zoveel meer bijkomende informatie over de oorsprong van wijnsoorten, combinaties met gerechten, …”

FAQ

al je vragen beantwoord

heb ik voorkennis nodig?

Nee. Je hoeft niets van wijn te kennen om te kunnen deelnemen aan de workshop.

Moet ik zelf iets meebrengen?

Je hoeft niets mee te brengen, behalve wat schrijfgerief. Ik zorg voor de wijn, aromakoffer, proefglazen, proefnotitiebladen en ander materiaal dat je nodig hebt. Plan je een workshop op locatie, dan kan je gebruik maken van de glazenservice aan een vaste fee van € 30.

hoe lang duurt de workshop?

Gemiddeld duurt de workshop zo’n 3 uur, tenzij anders vermeld.

Hoe gebeurt de betaling?

Nadat je een datum hebt gekozen in de kalendermodule hierboven, wordt je automatisch doorgestuurd naar een betaalpagina waar je de prijs van de workshop (€ 297), een voorschot op de wijnen (€ 100) en het didactisch materiaal (€ 30) betaalt. Enkele dagen na de workshop ontvang je de definitieve verrekening in een slotfactuur waar je de verplaatsingskosten, de eventuele glazenservice en eventuele meerkost van de wijn betaalt.

haal ik de investering er wel uit?

Zeker. Met alles wat je in de workshop leert, heb je alles in huis om betere en meer weloverwogen aankopen te maken Je hoeft dus niet per sé duurdere wijn te kopen. 

Kan ik de workshop ook volgen met een groep (vrienden)?

Natuurlijk! De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn. Je kunt je als groep (op een locatie naar keuze) of individueel inschrijven (in mijn eigen vaste locatie in Antwerpen Zuid – vanaf het najaar 2023). 

Ik moet achteraf nog met de auto naar huis!

Maak je geen zorgen. Ik voorzie spuwemmers! Tijdens een wijnproeverij proef je wijnen, maar slik je de wijn niet door. Op die manier blijf je ook fris en oplettend én geraak je ’s avonds veilig weer thuis. Wees verantwoordelijk.

Kan ik ook wijn bij jou kopen?

Als wijncoach is het belangrijk voor me om onafhankelijk te blijven en ik verbind me daarom niet aan een wijnhandel of supermarkt. Ik wil je zeker niet dwingen tot aankoop, maar wil je toch (een van de) wijn(en) aankopen, dan kun je die via mij bestellen.

ik heb een vraag over de workshop

Ik ben beschikbaar voor al je vragen. Je kunt me een mail sturen via claire@belghissima.be, ik beantwoord je vraag altijd.

Kan ik een workshop volgen op een andere locatie?

Vanaf het najaar 2023 hoop ik je te kunnen ontvangen op mijn vaste locatie in Antwerpen Zuid. Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop op locatie te organiseren voor een groep van ca. 10 deelnemers (min. 5 – max. 12 personen). Stuur me een bericht om te kijken wat er mogelijk is.

Hoeveel deelnemers zijn er tijdens een workshop?

Gemiddeld bestaan de groepjes uit 5 à 10 deelnemers. Voor een workshop op een locatie naar eigen keuze en volgens een eigen gekozen thema is een groep van ca. 10 deelnemers aangewezen (min. 5 en max. 12 personen)

is zo’n workshop niet te technisch?

Nee. Ik gebruik geen moeilijk vakjargon en probeer overbodige informatie te vermijden. Het is belangrijk dat iedereen begrijpt wat er wordt gezegd.

Geef je ook workshops op locatie?

Ja. Afhankelijk van je eigen vraag bepalen we samen een thema en geef ik een workshop op de locatie van jouw keuze. Bekijk alle voorwaarden in het aanbod op deze pagina.

Waarom zou je ’t niet doen?

Op een middag of in een avond leer je héél veel bij over een specifiek wijnthema en je hebt er de rest van je leven plezier van! Ik garandeer je dat je na afloop betere keuzes zult maken en niet langer op goed geluk een fles uit het rek moet grissen. Een kleine investering voor een flinke upgrade in je leven. Want jij verdient het om goeie wijn te drinken!