wijndegustaties

Workshops

Een workshop volgen in een klein groepje?
Ik plan geregeld een thema-workshop in op een toffe locatie. Check nu de data en de aankomende thema’s en schrijf je in voor een avondje instant wijnkennis.

Essentiële wijnkennis opdoen
in één enkele workshop

Je wilt graag iets bijleren over een specifiek wijnthema, maar hebt geen zin om daarvoor een volledige opleiding of wijncursus te volgen? Of je wilt nu eindelijk wel eens weten welk smaakprofiel je hebt en hoe dat heet (zodat je voortaan gewoon kunt vragen wat je graag drinkt)?

Jij bent niet alleen. In slechts één sessie van ongeveer 3 uur duiken we meteen in het thema waar jij iets over bij wil leren. Witte wijn, rode wijn, Italiaanse wijn, feestwijnen, … elke workshop of webinar heeft één duidelijk thema waar jij na afloop een hoop over hebt bijgeleerd.

Wat als …

je perfect zou weten welke druiven of wijnregio’s je lekker vindt en – misschien nog wel belangrijker – hoe die heten (want dat is superhandig als je wijn wil bestellen of wil kopen) …

en zoveel over wijn zou weten dat je daarmee ook het zelfvertrouwen zou hebben om met een gerust hart wijn te kiezen en te kopen?

een flinke basis aan wijnkennis in slechts één sessie je meteen zou helpen om in de praktijk betere wijn te kunnen kiezen?

je zelf wijn zou kunnen kiezen, zonder daarbij afhankelijk te hoeven zijn van anderen?

twijfelen over welke wijn bij welk gerecht past voorgoed verleden tijd zou zijn?

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Close-up fles witte wijn

Voor iedereen die van een goed glas wijn houdt, maar niet precies weet welke druiven en/of stijlen van wijn nu juist diegene zijn waar ze van houdt …

… of voor wie wél iets wil bijleren over een specifiek thema in wijn, maar daarvoor niet per sé een weken- of maandenlang engagement wil aangaan.

En op een ongedwongen en relaxte manier iets over wijn wil bijleren, zonder moeilijk vakjargon of teveel technische shizzle.

Of voor wie een gezellig avondje uit wil in het gezelschap van andere gelijkgestemde dames. De workshop is bewust in kleine groepjes zodat je in alle rust en comfort jouw smaakprofiel kunt verkennen.

Dit kun je verwachten

Een 3-uur durende wijnproeverij met waarbij we een 6 à 7-tal witte wijnen proeven en aan de hand daarvan jouw smaakprofiel bepalen. Daarmee weet je precies welke stijl van wijn je kunt verwachten van welke druif en/of regio.

Je krijgt zo een goed beeld van jouw  favoriete smaken in witte wijn en je leert ook in welke situatie of bij welk gerecht je ze best inzet.

We stellen samen jouw smaakkompas op waarmeee je in één oogopslag weet welke druiven en stijlen het beste bij jouw smaak passen. Het is jouw gids en leidraad om vanaf nu de witte wijn te kiezen die jij lekker vindt.

Data & thema’s workshops

Voorlopig zijn de data van de eerstvolgende workshops nog niet bekend, maar van zodra ik weet waar en wanneer, lees je ’t hier meteen! Om zeker niets te missen, kun je hier je naam en e-mailadres achterlaten op mijn mailinglijst en dan hoor jij het als eerste wanneer het zover is.

Jouw resultaat

bewustere keuzes maken en niet afhangen van toevalstreffers, omdat je weet waar je jezelf aan kunt verwachten

een flinke kwaliteitsupgrade dankzij betere wijn

een betere prijs/kwaliteit herkennen en dus meer waar voor je geld krijgen

meer zelfvertrouwen door een goeie basiskennis en de juiste terminologie

volledig onafhankelijk zijn van anderen om goede wijn te kunnen kiezen en drinken

basiskennis om over wijn (mee) te praten en je eigen smaak te kunnen beschrijven

vrouw met glas wijn in haar hand

Wat anderen zeggen over de workshops

“Je brengt het op een heel fijne en toegankelijke manier zonder dat ik overladen werd door vakjargon.”

“Ik hou van jou no-nonsense stijl en dat je geen dure, sjieke woorden gebruikt als het over wijn gaat.”

“Je gaf zoveel meer bijkomende informatie over de oorsprong van wijnsoorten, combinaties met gerechten, …”

FAQ

al je vragen beantwoord

heb ik voorkennis nodig?

Nee. Je hoeft niets van wijn te kennen om te kunnen deelnemen aan de workshop.

Moet ik zelf iets meebrengen?

Je hoeft niets mee te brengen, behalve wat schrijfgerief. Ik zorg voor de wijn, aromakoffer, proefglazen, proefnotitiebladen en ander materiaal dat je nodig hebt.

hoe lang duurt de workshop?

Gemiddeld duurt de workshop zo’n 3 uur, tenzij anders vermeld.

Is er ook eten voorzien?

Er zijn kleine hapjes en crackers die de degustatie ondersteunen, maar het is best dat je vooraf (of achteraf) zelf iets voorziet voor de grote honger (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld).

haal ik de investering er wel uit?

Zeker. Met alles wat je in de workshop leert, heb je alles in huis om betere en meer weloverwogen aankopen te maken Je hoeft dus niet per sé duurdere wijn te kopen. 

Kan ik de workshop ook volgen met een groep (vrienden)?

Natuurlijk! De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn. Je kunt je samen of individueel inschrijven. Ben je op zoek naar een workshop rond een bepaald thema voor een groep mensen? Neem dan even contact op en ik kijk of ik je kan helpen.

Ik moet achteraf nog met de auto naar huis!

Maak je geen zorgen. Ik voorzie spuwemmers! Tijdens een wijnproeverij proef je wijnen, maar slik je de wijn niet door. Op die manier blijf je ook fris en oplettend én geraak je ’s avonds veilig weer thuis. Wees verantwoordelijk.

Kan ik ook wijn bij jou kopen?

Als wijncoach is het belangrijk voor me om onafhankelijk te blijven en ik verbind me daarom niet aan een wijnhandel of supermarkt. Ik wil je zeker niet dwingen tot aankoop, maar wil je toch (een van de) wijn(en) aankopen, dan kun je die via mij bestellen.

Kan ik een workshop volgen op een andere locatie?

De deli shop in Wilrijk is mijn vaste locatie, maar het is mogelijk om een workshop op locatie te organiseren voor een min. aantal van 7 deelnemers. Stuur me een bericht om te kijken wat er mogelijk is.

Hoeveel deelnemers zijn er tijdens een workshop?

Gemiddeld bestaan de groepjes uit 5 à 10 deelnemers.

is zo’n workshop niet te technisch?

Nee. Ik gebruik geen moeilijk vakjargon en probeer overbodige informatie te vermijden. Het is belangrijk dat iedereen begrijpt wat er wordt gezegd.

ik heb een vraag over de workshop

Ik ben beschikbaar voor al je vragen. Je kunt me een WhatsApp (tekst- of spraakbericht) sturen op +32 456 55 33 81, ik beantwoord je vraag altijd.

Waarom zou je ’t niet doen?

Op een middag of in een avond leer je héél veel bij over een specifiek wijnthema en je hebt er de rest van je leven plezier van! Ik garandeer je dat je na afloop betere keuzes zult maken en niet langer op goed geluk een fles uit het rek moet grissen. Een kleine investering voor een flinke upgrade in je leven. Want jij verdient het om goeie wijn te drinken!