heb je even voor mij?

nov 14, 2022 | nieuwsbrieven

Een ex zei ooit ‘timing is everything’. Dat zijn timing niet helemaal gelijk liep met de mijne is weer een ander verhaal dat ons te ver zou brengen, maar wat die timing betreft, had hij wel gelijk.

Je kunt dingen nog zo zorgvuldig plannen, soms is je timing gewoon off.

Al maanden staat er in mijn agenda het live event te blinken van het business traject dat ik volg. Superveel zin in. Slechte timing.

Nog slechtere timing is de individuele fotoshoot die er gratis en voor niks bij komt. Konden zij niet weten, maar voor mij komt het niet zo … euh … gelegen.

 

Wat wil het geval? Voorbije dinsdag onderging ik een dubbele kaakoperatie (boven én onder), niet de beste omstandigheden om veel te socializen (praten is niet leuk wanneer je je mond maar twee centimeter open krijgt) en al helemaal geen goed fotomateriaal. Mijn gezicht is op dit moment dubbel zo breed en daar wil ik achteraf liever niet te veel bezwarend bewijs van laten circuleren.

Toen ik enkele dagen geleden het ziekenhuis verliet met mijn hoofd ingepakt in ijs, kreeg ik heel duidelijke instructies over wat ik wel en niet mag eten. Daar kan ik trouwens kort over zijn, niet veel. Met stip op nummer één: smoothies. Ondertussen zijn we dag vier en de smoothies komen er al langs mijn oren uit. Ik ontdekte wel dingen bij de apotheek waar ik het bestaan niet van afwist: vloeibare voeding (verkrijgbaar in vanille, aardbei en chocoladesmaak). Eén flesje per dag en je hebt alles binnen van voedingswaarden die je nodig hebt. Wonderlijk.

Puree en gestoomde vis

Maar dé signature dish voor herstellende kaakoperaties is … dum dum dum … puree en gestoomde vis. Ja kijk, als ze mij zoiets zeggen, dan krijg ik spontane cravings voor spaghetti al ragù, voor frieten, entrecôte, pizza, … enfin allemaal dingen die ik nu niet mag (en waarvan ik al een kramp in mijn kaak krijg als ik er nog maar aan denk dat ik dat nu zou moeten wegkauwen).

Contactsporten. Ook off limits in de eerste 6 weken. Dju, toch!

Stelde zich meteen het dilemma: een dansfeest, geldt dat als contactsport? Want het verjaardagsfeest van mijn bestie komt eraan! En wat met het kerstdiner? Hoe werkt dat eigenlijk, kreeft of een trio van wild wanneer je niet echt mag kauwen op dingen? En hoe lang is ‘een tijd geen alcohol drinken na de operatie’? Veel vragen, veel vragen.

Een aanbod afgestemd op jouw noden

Waar ik ook nog wel enkele vragen over heb, is over hoe jij naar wijn kijkt, en meer nog, hoe jij naar kennis over wijn kijkt. Nu ik hier zo, Netflix bingend, aan mijn Hilotherm koelmachine gekluisterd zit, en voorlopig geen wijn mag drinken, kan ik natuurlijk wél voorbereiden hoe ik jou met mijn wijnkennis vooruit kan helpen. Want de hele dag series kijken gaat ook vervelen – hoewel ik The Watcher warm kan aanbevelen en ook weer even hooked on MAFS Australia.

Dus ik wil je heel graag uitnodigen om vijf minuutjes van je tijd te nemen en deze vraagjes te beantwoorden. Als jij dat doet, dan kan ik jou nog beter helpen met op je sokken een wijnkenner te worden. Een win-win, quoi!

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

Chardonnay met chips

Great minds think alike.Of toch ongeveer. Nadat ik al weken vruchteloos op zoek was naar de ideale gevlochten handtas/strandtas, kwam ik erachter dat de tas die ik in mijn hoofd had ook effectief bestond. Tot zover het goeie nieuws. Minder tof: de designafdeling van...

The most wonderful time of the year

“Last Christmas, I gave you my heart …”​ Ik heb een vriendin die in de loop van oktober al in de startblokken staat om haar kerstboom op te tuigen en ik verdenk haar er ook van een belangrijk aandeel te hebben in de royalties van Mariah Carey - you know who you are!...

één passionele middag

"Jazz is de taal van de liefde! L'amore!" riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide. Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet...

Gekoelde rode wijn

Pierre. Brice. Nicolas. De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven. En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken....

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...