heb je even voor mij?

nov 14, 2022 | nieuwsbrieven

Een ex zei ooit ‘timing is everything’. Dat zijn timing niet helemaal gelijk liep met de mijne is weer een ander verhaal dat ons te ver zou brengen, maar wat die timing betreft, had hij wel gelijk.

Je kunt dingen nog zo zorgvuldig plannen, soms is je timing gewoon off.

Al maanden staat er in mijn agenda het live event te blinken van het business traject dat ik volg. Superveel zin in. Slechte timing.

Nog slechtere timing is de individuele fotoshoot die er gratis en voor niks bij komt. Konden zij niet weten, maar voor mij komt het niet zo … euh … gelegen.

 

Wat wil het geval? Voorbije dinsdag onderging ik een dubbele kaakoperatie (boven én onder), niet de beste omstandigheden om veel te socializen (praten is niet leuk wanneer je je mond maar twee centimeter open krijgt) en al helemaal geen goed fotomateriaal. Mijn gezicht is op dit moment dubbel zo breed en daar wil ik achteraf liever niet te veel bezwarend bewijs van laten circuleren.

Toen ik enkele dagen geleden het ziekenhuis verliet met mijn hoofd ingepakt in ijs, kreeg ik heel duidelijke instructies over wat ik wel en niet mag eten. Daar kan ik trouwens kort over zijn, niet veel. Met stip op nummer één: smoothies. Ondertussen zijn we dag vier en de smoothies komen er al langs mijn oren uit. Ik ontdekte wel dingen bij de apotheek waar ik het bestaan niet van afwist: vloeibare voeding (verkrijgbaar in vanille, aardbei en chocoladesmaak). Eén flesje per dag en je hebt alles binnen van voedingswaarden die je nodig hebt. Wonderlijk.

Puree en gestoomde vis

Maar dé signature dish voor herstellende kaakoperaties is … dum dum dum … puree en gestoomde vis. Ja kijk, als ze mij zoiets zeggen, dan krijg ik spontane cravings voor spaghetti al ragù, voor frieten, entrecôte, pizza, … enfin allemaal dingen die ik nu niet mag (en waarvan ik al een kramp in mijn kaak krijg als ik er nog maar aan denk dat ik dat nu zou moeten wegkauwen).

Contactsporten. Ook off limits in de eerste 6 weken. Dju, toch!

Stelde zich meteen het dilemma: een dansfeest, geldt dat als contactsport? Want het verjaardagsfeest van mijn bestie komt eraan! En wat met het kerstdiner? Hoe werkt dat eigenlijk, kreeft of een trio van wild wanneer je niet echt mag kauwen op dingen? En hoe lang is ‘een tijd geen alcohol drinken na de operatie’? Veel vragen, veel vragen.

Een aanbod afgestemd op jouw noden

Waar ik ook nog wel enkele vragen over heb, is over hoe jij naar wijn kijkt, en meer nog, hoe jij naar kennis over wijn kijkt. Nu ik hier zo, Netflix bingend, aan mijn Hilotherm koelmachine gekluisterd zit, en voorlopig geen wijn mag drinken, kan ik natuurlijk wél voorbereiden hoe ik jou met mijn wijnkennis vooruit kan helpen. Want de hele dag series kijken gaat ook vervelen – hoewel ik The Watcher warm kan aanbevelen en ook weer even hooked on MAFS Australia.

Dus ik wil je heel graag uitnodigen om vijf minuutjes van je tijd te nemen en deze vraagjes te beantwoorden. Als jij dat doet, dan kan ik jou nog beter helpen met op je sokken een wijnkenner te worden. Een win-win, quoi!

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

ongewenste intimiteiten

Het was er warm en druk en ik voelde zijn adem in mijn hals. Zijn buik tegen mijn rug. Dronkemanspraat. De grenzen van mijn personal space ruim overschreden. Het was geen scène op zaterdagnacht in een of andere discotheek, maar wel een voorval zondagavond op de...

vrouwen drinken te weinig

nee nee nee, ik bedoel daarmee niet dat vrouwen te weinig alcohol drinken. Statistieken beweren het tegendeel. En ik wil hier al helemaal niet aanzetten tot overmatig drankmisbruik. Maar ik klim, ter gelegenheid van internationale vrouwendag, graag nog eens op mijn...

een speciale gelegenheid

ken je dat? Je hebt een nieuwe cashmere trui of een nogal delicate jurk gekocht (tegen beter weten in) en je betrapt jezelf erop dat je je nieuwe aanwinst niet durft aandoen. Niet omdat je bang bent dat de kat haar klauwen erin zal zetten of dat je meteen de eerste...

een om mee te slapen

“Wie is jouw favoriete filmacteur?” vroeg het nieuwe lief van vriendin P. van in de passagierszetel aan mij.   Meteen kortsluiting.En veel vragen. In welke categorie? Spreken we dan favoriet aller tijden? Of de beau du jour? Amerikaans of Europees? Blockbuster of...

op de zwarte lijst

Karola’s Kitchen en een snufje Ottolenghi. Zie daar de ingrediënten van ons weekmenu tijdens de werkweek met mijn business besties die ik twee weken geleden had. Koken voor een groep mensen is vaak geen sinecure (vegetarisch, vegan, glutenvrij, lactose proof, raw,...

scène in het sterrenrestaurant

Of ik hem kon helpen, vroeg ik vriendelijk.Met angstige blik keek hij de winkel rond, op zoek naar iets bekend. Iets veilig. Iets betrouwbaar. Want allicht leek ik in zijn ogen onvoldoende betrouwbaar om hem degelijk wijnadvies te geven. Dat hij het niet zeker wist,...

geen genoegen met middelmatige wijn

“Is mijn gat niet te dik in deze broek?” vroeg ik me af terwijl ik in het pashokje van de COS stond. Absoluut, maar ik heb ze toch gekocht. Een magentaroze, ribfluwelen broek met brede pijpen. Meteen mijn eerste soldeke van het jaar - 60% korting, meteen inpakken...