geen genoegen met middelmatige wijn

jan 11, 2023 | nieuwsbrieven

“Is mijn gat niet te dik in deze broek?” vroeg ik me af terwijl ik in het pashokje van de COS stond.

Absoluut, maar ik heb ze toch gekocht. Een magentaroze, ribfluwelen broek met brede pijpen. Meteen mijn eerste soldeke van het jaar – 60% korting, meteen inpakken alstublieft!

Mijn ‘bourgondische kont’ kan ik niet wegtoveren en ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mezelf er ook niet meer druk over maak. Herinner je die belachelijke uitspraak ‘noting tastes as good as skinny feels’ die Kate Moss in de nillies deed? Volgens mij had Kate nog nooit een écht goeie spaghetti alla carbonara gegeten of een waanzinnig glas Barolo gedronken. Her loss. Ik eet veel te graag en ik ga echt geen nee zeggen tegen een goed glas wijn. Voilà, meteen mijn voornemen voor het nieuwe jaar – beste wensen, trouwens!

 

Je bent het waard

Ik ontzeg mezelf niks wanneer het aankomt op eten en drinken. Maar het moet de moeite waard zijn. Daarmee bedoel ik de calorieën en alcohol intake die erbij komen kijken. Je zult me niet makkelijk tegenkomen in de file van de Mc Donald’s Drive Thru of aan de kassa van de GB met een pak salami van de witte producten. Nee, ik hanteer een Olympisch minimum waar ik liefst niet onder ga. En al helemaal niet wanneer het op wijn aankomt. Dat heeft niet per sé met prijs te maken, maar alles met kwaliteit. Als ik wijn drink, dan moet op zijn minst goed zijn. Anders is het zonde van mijn gezondheid. En ik ben het waard om goeie wijn te drinken, verdorie!

Net daarom vind ik het zo jammer dat zoveel mensen genoegen nemen met middelmatige en slechte wijn. Want ook jij bent alleen het beste waard, toch? Als je het allerbeste wil voor je kinderen en je partner, waarom zou je jezelf dan iets anders dan het beste ontzeggen? Want jij hebt recht op meer dan een (generisch) ‘cavaa’tje’ of een ‘wit wijntje’ waarvan het glazuur van je tanden springt. 2023 wordt het jaar waarin je (nog) betere wijn gaat drinken. Zullen we dat afspreken?

 

2023, het jaar van de goeie wijn

In het nieuwe jaar zet ik resoluut in op wijnopleiding en op het leren onderscheiden van goede en minder goede wijn. Op dit moment werk ik achter de schermen aan een nieuwe website met o.m. een wijnblog, maar vooral een site die volledig gericht is op wijntraining. Mijn missie voor dit jaar is namelijk om je op een laagdrempelige manier meer over wijn bij te leren. Zowel aan de hand van online tools als door live workshops. Ik ben mijn aanbod voor jou dus stevig aan ‘t herwerken. So stay tuned, binnenkort hoor je er alles over!

Voor nu wens ik je het allerbeste voor het nieuwe jaar en vooral … meer goede wijn.

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

vrouwen drinken te weinig

nee nee nee, ik bedoel daarmee niet dat vrouwen te weinig alcohol drinken. Statistieken beweren het tegendeel. En ik wil hier al helemaal niet aanzetten tot overmatig drankmisbruik. Maar ik klim, ter gelegenheid van internationale vrouwendag, graag nog eens op mijn...

een speciale gelegenheid

ken je dat? Je hebt een nieuwe cashmere trui of een nogal delicate jurk gekocht (tegen beter weten in) en je betrapt jezelf erop dat je je nieuwe aanwinst niet durft aandoen. Niet omdat je bang bent dat de kat haar klauwen erin zal zetten of dat je meteen de eerste...

een om mee te slapen

“Wie is jouw favoriete filmacteur?” vroeg het nieuwe lief van vriendin P. van in de passagierszetel aan mij.   Meteen kortsluiting.En veel vragen. In welke categorie? Spreken we dan favoriet aller tijden? Of de beau du jour? Amerikaans of Europees? Blockbuster of...

op de zwarte lijst

Karola’s Kitchen en een snufje Ottolenghi. Zie daar de ingrediënten van ons weekmenu tijdens de werkweek met mijn business besties die ik twee weken geleden had. Koken voor een groep mensen is vaak geen sinecure (vegetarisch, vegan, glutenvrij, lactose proof, raw,...

scène in het sterrenrestaurant

Of ik hem kon helpen, vroeg ik vriendelijk.Met angstige blik keek hij de winkel rond, op zoek naar iets bekend. Iets veilig. Iets betrouwbaar. Want allicht leek ik in zijn ogen onvoldoende betrouwbaar om hem degelijk wijnadvies te geven. Dat hij het niet zeker wist,...

heb je even voor mij?

Een ex zei ooit ‘timing is everything’. Dat zijn timing niet helemaal gelijk liep met de mijne is weer een ander verhaal dat ons te ver zou brengen, maar wat die timing betreft, had hij wel gelijk. Je kunt dingen nog zo zorgvuldig plannen, soms is je timing gewoon...

de vistoog van de Carrefour

en de meeuwen meeuwden statig, de golven golfden naar het strand ‘t Was dan wel geen Heist aan Zee, maar wel Sint Idesbald waar ik het voorbije weekend doorbracht. Gelukkig zonder kinderen die in hun broek deden, en zwemmen naar Engeland was er ook niet bij, maar ‘t...