De pod op

mei 26, 2023 | nieuwsbrieven

een migraine-aanval zorgde er 7 jaar geleden voor dat ik de hoofdact van TW Classic miste. Iets waar ik nog steeds spijt van heb. Of hàd, want het voorbije weekend kreeg ik een herkansing! Mr. Italiano en ik reisden af naar Rome om daar naar Bruce Springsteen (’Eh-springe-stien’ in Italiaans) te gaan kijken.

En bijna zag het er naar uit dat het weer niet ging lukken, want door verhoogde security controle mocht ik eerst niet binnen – als wijnactivist vormde ik misschien een potentiële bedreiging voor de slechte Heineken-pils die er werd getapt – maar een dramatische klaagzang aan de ticket office van Mr. Italiano’s kant maakte dat we uiteindelijk toch allebei binnen mochten.

 

Pipi in de broek

Net op tijd voor een stop aan de toi toi’s voordat we ons in de massa zwierden. Maar die ene stop bleek niet voldoende voor de combo van 3 uur Bruce en een litertje bier en dan blijkt al gauw dat het Circus Maximus niet bepaald de weide van Werchter is.

Laten we ‘t er op houden dat de Schuur de boel toch iets beter weet te organiseren dan zijn Italiaanse evenknie en dat een allez-retour’tje naar de toiletten op eigen risico is, wil je je gezelschap achteraf nog terug vinden.

En toch zul je me aan de festivalbar niet gauw wijn zien bestellen, om dezelfde reden waarom ik op restaurant geen huiswijn drink. Waarom ik dat niet doe, kun je ontdekken in de een van de eerste drie afleveringen van mijn nieuwe podcastshow ‘Blind Geproefd’ die sinds vandaag officieel de ether in gaat.

Verder vertel ik je ook wat de minimum prijs is die je best aan een fles wijn besteedt en hoe het komt dat supermarktwijn doorgaans goedkoper is dan wijn in een wijnwinkel.

Vanaf nu vind je elke twee weken een nieuwe aflevering in je favoriete podcast player (Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts). Ik ben alvast super excited en ik hoop dat ik je gezelschap mag houden in de auto, tijdens je wandeling of in de keuken – whatever rocks your boat.

Weet je waar je me ook een ont-zet-tend groot plezier mee zou kunnen doen? Met een screenshot te delen in je instagram stories en vooràl door een recensie achter te laten op Apple Podcasts. Daar help je mij ongelooflijk mee vooruit en zo kunnen andere wijnliefhebbers me nog beter terugvinden.

Ken je iemand die ook graag de podcastshow wil beluisteren? Stuur haar of hem dan de link naar de podcast door!

Deze tekst verscheen oorspronkelijk als nieuwsbrief en werd geadapteerd

meer nieuwsbrieven

The most wonderful time of the year

“Last Christmas, I gave you my heart …”​ Ik heb een vriendin die in de loop van oktober al in de startblokken staat om haar kerstboom op te tuigen en ik verdenk haar er ook van een belangrijk aandeel te hebben in de royalties van Mariah Carey - you know who you are!...

één passionele middag

"Jazz is de taal van de liefde! L'amore!" riep hij, terwijl hij zijn kleine Fiat cinquecento met een nonchalante polsbeweging in een versnelling hoger gooide. Aan het stuur Mario Scrimaglio, een man met een al even flamboyante persoonlijkheid als zijn naam doet...

Gekoelde rode wijn

Pierre. Brice. Nicolas. De grote liefdes die ik vond temidden van Orangina’s en pedalo’s aan het kleine kiezelstrandje op de oever van de Zuidfranse Aveyron. Stuk voor stuk liefdes voor de rest van mijn leven. En dat leven had een gemiddelde houdbaarheid van 3 weken....

Camperwijn

“maar ik wil naar huuuuiiiis! En ik … ik … ik mis Pinky [mijn zwarte doodle-hond]!”​​ Dikke tranen rolden over mijn gezicht, het bewijs dat ik bepaald geen ‘happy camper’ was en hélemaal klaar was met tenten en luchtmatrassen en hudo’s - don’t ask - en gewoon terug...

Alles weg

Een druk afstudeerfeest.Een laatste zotte avond met mijn medestudenten.Rock Werchter. ​‘t Zijn maar enkele van de vele dingen die doorheen de jaren een vaste plaats in mijn agenda hebben gekregen op de allerlaatste vrijdag van juni. Vaak nog geflankeerd door dubbele...

Lambrusco

Amore! Veramente!*(Allez, schat! Echt waar!) ​Insert enkele Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal. ​Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt. Geen...

Goed geconserveerd

“van 1972”, zei ik.“Amai, die is goed geconserveerd, hè?” zij weer. ​Voor ik word beticht van het objectiveren van mannelijk schoon, het ging hier niet over Mr. Italiano, maar wel over zijn nieuwste boy toy: een Fiat cinquecento. Cabrio.   Rechtstreeks uit...