• home
  • contact
belghissima
  • aanbod
    • gratis gids kaas & wijn
    • online tools
      • Summer Sips
    • workshops
    • shop
  • podcast
  • blog
  • over mij
  • GRATIS KAAS & WIJN GIDS
Selecteer een pagina

Webinar volgen?

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende webinars? Zet je dan nu op de wachtlijst en hoor het als eerste wanneer er nieuwe data en thema’s worden toegevoegd aan de webinars.

 

Geslaagd-bericht

hou me op de hoogte van de webinars

Volg je mij al op Instagram?

Waarom staat op sommige wijnlabels de druivensoort Waarom staat op sommige wijnlabels de druivensoort vermeld en op anderen niet?
‍
Gewoon de druif erop zetten, lekker handig, toch? Zò simpel ligt het niet, jammer genoeg.
Er zijn een paar redenen voor, maar in Jip-en-Janneke-taal: ander systeem, andere fichebak.
‍
Wil je weten waarom er op sommige wijnen wél een druivensoort vermeld staat en dat je er bij anderen het raden naar hebt? Het is, in tegenstelling tot wat je misschien dacht, niet volkomen random, meer nog, er zit wel degelijk een dieperliggende reden achter.
‍
Zijn wijnen mét een vermelde druivensoort beter dan die waar je enkel de naam van de wijnmaker op ziet staan? Zou je denken, maar niks is minder waar.
‍
Kom het te weten in de laatste aflevering van mijn podcastshow Blind geproefd, want daarin ontrafel ik het mysterie.
‍
Beluister ‘m nu in je favoriete podcast player of via de website (link in bio)
‍

‍
#wijnweetjes #appellaties #wijnvoornormalemensen #wijnwijven #wijntraining #wijncoach #wijn101 #wijntips #supermarktwijn #wijnkennis
Amore! Veramente! (Allez, schat! Echt waar!) ‍ I Amore! Veramente!
(Allez, schat! Echt waar!)
‍
Insert Italiaanse handgebaren en een verontwaardigde blik op het gezicht van Mr. Italiano wanneer ik de kaas boven haal.
‍
Normaal gezien ben ik redelijk puristisch wanneer het op Italiaanse food aankomt.
Geen cappuccino na 12u ‘s middags, geen ananas op pizza’s, geen room in de carbonara - als ik je dat moet uitleggen, kunnen we geen vrienden meer zijn. #sorrynotsorry
‍
Maar ik heb één guilty pleasure, volkomen tegen alle regels van de Italiaanse keuken in …
‍
Ik strooi al eens graag een halve zak emmenthal op mijn 'ragù' (aka spaghetti bolognese).
Geen Parmigiano. Geen pecorino. Geen Grana Padano.
Emmenthaler, dus - in Zwitserland spreken ze toch ook Italiaans?
‍
En ook in wijn heb ik enkele guilty pleasures.
‍
Of dat bestaat in wijn? Reken maar van yes!
Zo wil ik al eens graag een flesje Lambrusco kraken. Goeie Lambrusco wel: droog, met toch een heel aangenaam zoetje, fluweelzacht, sappig kersenfruit, fijne bubbels, heerlijk gekoeld in een ijsemmer op een zwoele zomeravond - hoor je de ijsblokjes al rinkelen?
‍
Lambrusco is een van die wijnen die het su-per-goed doet bij warm zomerweer, een BBQ of een tuinfeest - oh boy, ben jij ook zo toe aan vakantie?
Maar zelfs als je denkt “no way in hell dat ik Lambrusco ga drinken”, dan nog zijn er een hoop andere zéér aangename en frivole opties die jouw zomerse avonturen kunnen vergezellen.
‍
Want het is niet omdat er entrecôtes en lamskroontjes op de BBQ liggen te sissen, dat je daarom meteen de grote kanonnen moet bovenhalen. Liever niet, eigenlijk!
‍
Wat je dan wél kunt drinken bij een BBQ, vraag je je af?
‍
Wel, blij dat je ‘t vraagt! Want ik heb de perfècte gids voor jou.
Daarin vertel ik je onder andere welk type wijnen goed past bij zwoele temperaturen en welke je best houdt voor herfstige avonden bij het haardvuur.
‍
Wil jij de perfecte food match voor deze zomer, download dan nu het ‘summer sips’ werkboek waarmee je de perfecte begeleiding vindt voor epische zomeravonden.
‍
Er geldt nu een tijdelijke lanceerkorting waardoor je het werkboek kunt kopen voor 49 i.p.v. 99 euro.
Daar kun je geen dorst voor lijden, zeg nu zelf!
‍
💻 link in bio
Hoe zit dat eigenlijk met die goeie fles die je vi Hoe zit dat eigenlijk met die goeie fles die je vijf jaar geleden van nonkel Willy heb gekregen? Zeg, en die twee dozen cava van die barbecue van vorig jaar die in de hoek van je garage staan, zijn die nog wel goed?
‍
Waarschijnlijk dé grootste misvatting over wijn, is dat elke wijn beter wordt met de jaren.
Als je nu uit de lucht komt vallen, dan moet je zeker eens naar de laatste aflevering van mijn podcast blind geproefd luisteren.
‍
Daarin vertel ik je alles over welke wijn je wel en niet kunt bewaren. Ga dus al maar eens rommelen in dat wijnrekje in de living, want er gaan koppen rollen, dat kan ik je nu al garanderen.
‍
Het goeie nieuws?
Je krijg er meteen het beste excuus om eindelijk dat speciale flesje open te trekken.
’t is goed. Ge moogt!
‍
🎙Link naar de podcast in bio
‍

‍

‍
#wijnpodcast #blindgeproefd #bewaarwijn #wijnjaargangen #wijnbewaren
Word is out! Na bijna twee jaar te overdenken of i Word is out!
Na bijna twee jaar te overdenken of ik het nu wel of niet ging doen, heeft mijn enthousiasme het gehaald en vandaag is het zover. Ik haal de Grand Cru uit mijn wijnkelder, want vandaag lanceer ik mijn juicy podcastshow ‘Blind geproefd’ waarin ik je onderdompel in … jawel, wijn.
‍
Ik neem je o.a. mee naar de wijnrayon van je lokale supermarkt en probeer je over de streep te trekken om ook eens op ontdekkingstocht te gaan in een wijnwinkel. Maar ik stuur je niet onvoorbereid op pad! Ik deel met jou mijn verhalen en ervaringen, ik heb het over de vooroordelen tegenover vrouwen en wijn en hoe je alfamannetjes onder tafel drinkt … euh… praat.
‍
Mijn missie is meer dan ooit ‘Meer vrouwen aan de wijn!’ door een halt toe te roepen aan middelmatige, 'cheepo' wijntjes en daarentegen te kiezen voor het echte werk.
‍
Weg met middelmatigheid, tijd voor kwaliteit en hoe dat niet per sé meer hoeft te kosten.
Leer bij over wijnstijlen, over truken van de foor in wijnmarketing en welke flesjes je beter meteen door de afvoer giet.
‍
Neem een glas wijn en luister nu naar de eerste 3 afleveringen van Blind geproefd waarin ik het o.a. heb over de minimum prijs die je best aan wijn besteedt, over huiswijn op restaurant en of dat nu wel of geen idee goed idee is (spoiler alert: nee, dat is het niet) en ook waarom ik 25 jaar geleden besliste dat ik niet langer genoegen nam met middelmatige wijn, maar dat ik vanaf dan alleen nog maar goeie (maar daarom niet per sé duurdere) wijn wilde drinken.
‍
🎙 Link in bio of beluister de show via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.
Laat me weten wat je ervan vindt! Santé!
‍

‍

‍
#blind geproefd #wijnpodcast #vrouwenaandewijn #wijnwijven #wijnvoornormalemensen #wijn101 #chiantiqueens #wijnopsneakers #santé

belghissima

The hedgehog commv
Fruithoflaan 100 / 43
2600 Berchem
BEE 0711 676 330

contact
over mij
algemene voorwaarden
privacyverklaring

meer wijn

gratis gids kaas & wijn
online tools
workshops
blog
podcast

logo WSET level 2

WSET level 2 Award in Wines (certified)
WSET LEVEL 3 Award in WINES (IN PROGRESS)

juicy wijnverhalen

Wekelijks schenk ik je wijnkennis bij. Altijd juicy, nooit saai of stoffig. Laat je naam hier achter en krijg de sappigste mails rechtstreeks in je glas … eh, mailbox.

  • Volgen
  • Volgen
  • Volgen
  • Volgen

© 2023 belghissima | privacyverklaring | algemene voorwaarden

design het brandt.  fotografie An epic view