fbpx
Online cursus Italiaanse wijn

Word een (Italiaanse) wijnkenner en vind de wijnen die jij lekker vindt

Chianti Queens wijncursus

Voel jij je verloren in de wijnafdeling van de supermarkt of krijg je ’t al benauwd wanneer de ober met een wijnkaart aan komt zetten? Heb je op reis in Italië een fantastische wijn gedronken, maar weet je bij benadering niet meer welke druif of regio precies, laat staan dat je ‘m terug zou vinden?

Ben je klaar om vanaf nu enkel nog goede wijn te kiezen die jij lekker vindt? Zet je naam dan alvast op de wachtlijst en hoor het als eerste wanneer de deuren voor mijn online wijncursus Chianti Queens opnieuw open gaan.

Een cursus boordevol informatie, tips, druivensoorten, appellaties en meer, allemaal in bijna 4 uur aan videomateriaal te kijken. So sit back and relax (met een glas wijn)!

Als we met vriendinnen op restaurant gaan, kiest Claire altijd de wijn. Wij blij want dan komt er een goeie fles op tafel en er is geen discussie over wie moet doen alsof bij het proeven. Heerlijk! 

Maar eerlijk, ik ben soms stiekem wat jaloers op het gemak waarmee ze kiest, stijlvol aan het glas nipt (of er gewoon aan ruikt) en goed- of afkeurt. Of gewoon weet wat ze moet kiezen in een overvol wijnrek in de supermarkt. My worst nightmare.

Dus move over Chianti Queens want ik ben helemaal klaar voor die cursus over Italiaanse wijnen. Ik weet nu al dat het een verrijkende ervaring wordt, zonder dat stijf gedoe dat bij een traditionele wijncursus hoort!

Kristin Berckmans

Een online wijncursus zonder moeilijk vakjargon of technische shizzle, maar wel een praktische, hands-on cursus waar je écht iets aan hebt. Een eenvoudige, maar duidelijke wijntraining die jou helpt je eigen smaakprofiel te ontdekken en zelfzeker wijn te kiezen, te kopen en te schenken.

Ik deel in mijn cursus alle kennis die ik door de jaren heen als wijnprofessional heb opgedaan en die jou verandert van een wine dummy in een wijn-afficcionada.

Ik wil vooral graag àl die kennis met jou delen in mijn online cursus over Italiaanse wijnen.
Daarin kom jij alles te weten over:
⭐️ hoe je wijn proeft
⭐️ waar je op moet letten bij het kiezen van een fles wijn
⭐️ hoe je een wijnetiket leest
⭐️ je eigen smaakprofiel bepalen – bye bye Chardonnay, hallo Vermentino!
⭐️ hoe je zelfzeker wijn bestelt op restaurant

In augustus ging de eerste lichting Chianti Queens alvast aan de slag met de cursus. Op dit moment zijn de deuren gesloten, maar in het najaar van 2021 voorzie ik een nieuwe lancering. Wil je erbij zijn en dit keer ook
meer leren over (Italiaanse) wijn, zet je naam dan nu alvast op de wachtlijst. Dan hoor jij het als eerste wanneer het zover is? Je naam op de wachtlijst zetten doe je hier.